Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters

Еко пелени

LANABABY

Пелени за повеќекратна употреба

Еколошки и економични пелени за вашите најмили!

Како родители внимаваме на нашето бебе да му го обезбедиме најдоброто за неговата кожа, за да остане мека и нежна. Купуваме витамински креми, козметики кои мислиме дека се најдобри, пелени кои го оставаат бебето подолго време суво, без притоа да размислиме што предизвикуваме со толку нанесени хемиски состојки врз толку нежна и чувствителна кожичка.

Најважниот и најчувствителен дел на бебето е токму интимниот дел.
Тој дел во денешно време е покриен со разни пластични пелени кои се составени од неприродни материјали како што се: пластика, петролеум, избелувачи, диоксин, вештачки мириси и сл.
Сигурно ова не ви звучи baby-friendly. Како што не се корисни за бебешката кожа така еднократните пелени не се корисни ниту за животната средина.
Токму поради овој факт, многу родители ширум светот, дојдоа до едно решение кое е бенефит за здравјето на нивните бебиња, а тоа е old fashion diapering, односно употреба на повеќекратни пелени. Повеќекратните пелени се пелени кои се перат и се модернизирани за разлика од тие кои ги употребувале нашите родители. Лесни се за употреба, ортопедски дизајнирани за широк повој, еколошки и на долг рок доста економични. Токму поради овој факт, сакавме да донесеме нешто различно, економично и еколошко како замена за еднократните пелени на нашиот пазар.

Тие се поздрави за вашето бебе
Направени се студии каде се покажува дека хемиските емисии кои се наоѓаат во пелените за еднократна употреба може да предизвикаат проблеми со дишењето кај децата. Од друга страна пак пелените за повеќекратна употреба се безбедни и не содржат хемикалии кои би можеле потенцијално да наштетат на вашето бебенце. Вие сте тие што одлучувате што е најбезбедно и најудобно за вашите бебиња.

Тие се подобри за животната средина
Според истражувањата направени од страна на Агенцијата за заштита на животната средина во САД, пелените за еднократна употреба се третиот најчест производ кој ја загадува нашата животна средина и се трупа во нашите депонии со години. Притоа не се распаѓа повеќе од 500 години.

Види како Табела Листа
Подреди по
Приказ по страна
Бела Еко Пелена со Ластовички

Бела Еко Пелена со Ластовички

2081
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 548,00
Бела Еко Пелена со принт на Кравичка

Бела Еко Пелена со принт на Кравичка

2084
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 548,00
Виолетова Еко Пелена

Виолетова Еко Пелена

2070
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 477,00
Водоотпорна торба 30цм x 40цм

Водоотпорна торба 30цм x 40цм

2123
Карактеристики: Боја: прикажана на сликата Големина: 30цм x 40цм Повеќенаменски
ден 500,00
Водоотпорна торба 30цм x 40цм

Водоотпорна торба 30цм x 40цм

2127
Карактеристики: Боја: прикажана на сликата Големина: 30цм x 40цм Повеќенаменски
ден 660,00
Еко Пелена со мастило боја и принт со Був

Еко Пелена со мастило боја и принт со Був

2101
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 630,00
Еко Пелена со ноќен пејзаж

Еко Пелена со ноќен пејзаж

2102
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 630,00
Еко Пелена со принт Пчелка

Еко Пелена со принт Пчелка

2087
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 548,00
Зелена Еко Пелена со Математички Равенки

Зелена Еко Пелена со Математички Равенки

2088
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 548,00
Карирана Еко Пелена

Карирана Еко Пелена

2089
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 548,00
Нежна Еко Пелена со Фламинго

Нежна Еко Пелена со Фламинго

2108
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 630,00
Портокалова Еко Пелена

Портокалова Еко Пелена

2072
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 477,00
Портокалова Еко Пелена со мала слатка Лисица

Портокалова Еко Пелена со мала слатка Лисица

2109
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 630,00
Розова Еко Пелена со слатки мали Прасенца

Розова Еко Пелена со слатки мали Прасенца

2110
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 630,00
Светло зелена Еко Пелена со Ананас

Светло зелена Еко Пелена со Ананас

2092
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 548,00
Close